Hoitoainepesu

Pelkällä hoitoaineellakin voi pestä hiukset, etenkin jos ne kaipaavat kiiltoa ja kosteutta. Hoitoainepesu on myös hellävarainen, joten se saattaa sopia herkällekin hiuspohjalle. Hiukset puhdistuvat hoitoaineella pestessä, ja lisäksi ne tulevat pehmeiksi, liukkaiksi ja kiiltäviksi. Kampauksen pohjalle hoitoainepesu ei siis sovi.

Näin peset hiukset pelkällä hoitoaineella:

1. Kastele hiukset kunnolla ja kaada hoitoainetta reilusti kämmenelle. Määrä riippuu hiuslaadusta ja hiusten pituudesta.

2. Hiero hoitoaine kaikkialle hiuksiin, myös hiusten tyveen ja päänahkaan. Hiusten tulisi peittyä kunnolla hoitoaineeseen joka puolelta. Anna vaikuttaa vähintään 5 minuuttia.

3. Lisää hiuksiin hieman vettä ja hiero hiuksia ja päänahkaa kunnolla, jotta rasva ja lika irtoavat. Lisää vettä ja jatka hieromista, jotta hiukset puhdistuvat kunnolla.

4. Huuhtele hoitoaine hiuksista runsaalla vedellä huolellisesti ja samalla hiuksia hieroen.

Jos hiukset eivät tunnu puhdistuvan kunnolla, ne voi hoitoainepesun yhteydessä tai sen jälkeen pestä vielä shampoolla.

Herbinan hoitoaineista Syväkosteuttava Hoitoaine ja Kosteuttava Hair Mist sopivat myös curly girl -metodin hoitoainepesuihin. Syväpuhdistava Shampoo sopii metodin final wash -vaiheeseen eli loppupesuun. Katso kaikki metodiin soveltuvat Herbinan tuotteet täältä.