Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneet sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä Herbina-tuotteista. Jos et löydä kysymykseesi vastausta, voit olla yhteydessä kuluttajapalveluumme.

Mitä luonnonkosmetiikan sertifikaatit tarkoittavat?

Eco by Herbina -tuotesarjalla on tunnettu Ecocert Cosmos Organic -sertifikaatti. Saadakseen tiukemman Cosmos Organic -luomusertifioinnin tuotteessa tulee olla vähintään 20 % luomuraaka-aineita ja poishuuhdeltavissa 10 %. Fysikaalisesti prosessoiduista raaka-aineista, kuten esimerkiksi öljyistä, vahoista ja uutteista 95-100 % tulee olla luomulaatuista. Sertifikaatti edellyttää myös mm. että tuotteet aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle tuotannon, käytön ja hävittämisen aikana.

Missä Herbina-tuotteet valmistetaan ja miksi?

Herbina-tuotteet valmistetaan lähialueilla: Suomessa Heinävedellä, Pohjoismaissa ja Baltiassa. Eco by Herbina -kasvojenhoitotuotteet tulevat Tanskasta pitkäaikaiselta yhteistyökumppaniltamme, joka pystyy valmistamaan Cosmos-sertifitoituja tuotteita. Toistaiseksi Heinävedellä ei voida valmistaa Cosmos-sertifioituja tuotteita ja Heinäveden tehtaiden kapasiteetti on myös rajattu. Heinävesi valmistaa pääasiassa desinfiointiaineita ammattilaisten ja kuluttajien käyttöön, sekä kuluttajatuotteita.

Miksi kaikki raaka-aineet eivät ole kotimaisia?

Herbina suosii tuotteissaan mahdollisimman lähellä tuotettuja raaka-aineita. Valitettavasti Suomessa ei kuitenkaan kaikilta osin ole sellaista raaka-aineteollisuutta, että pystyisimme täältä kaikki hiustenhoitotuotteiden raaka-aineet hankkimaan.

Miten Herbina-tuotteiden pakkaukset kierrätetään?

Herbina shampoot ja hoitoaineet on pakattu kahteen eri muovilaatuun. Jätteiden loppulajittelua helpottaa, että eri laatua olevat muovit on eroteltu toisistaan. Irrota korkki pullon varresta ja laita sekä pullo että korkki samaan muovinkeräysastiaan. Jos muovinkeräystä ei ole saatavilla, pullon voi sellaisenaan lajitella ensisijaisesti energiajätteeseen ja toissijaisesti sekajätteeseen.

Aerosoli-muotoilutuotteissa on tärkeää varmistaa ennen lajittelua, että pakkaus on tyhjä. Jos tölkkiä ravistellessa sisältä ei kuulu hölskymistä eikä tölkistä tule ulos ponnekaasua, voi tölkin venttiileineen lajitella metallikeräykseen ja muovisen hattuhylsyn muovinkeräykseen.

Suihkepulloissa irrota suihkepumppu pullosta, ja laita ne muovinkierrätykseen tai sekajätteeseen. 

Tyhjät tuubipakkaukset voi lajitella sellaisenaan muovinkeräykseen. Jos muovinkeräystä ei ole saatavilla, käytä lajittelun vaihtoehtona energiajätettä, tai jos sitä ei ole saatavilla, sekajätettä.

Mitä tarkoittaa sulfaatiton shampoo?

Sulfaatteja käytetään suurimmassa osassa markkinoilla olevista shampoista pesevänä aineosana, koska ne pesevät tehokkaasti ja vaahtoavat runsaasti. Sulfaatittomat shampoot eivät vaahtoa yhtä paljon ja pesuteho on myös hellävaraisempi. Sulfaatittomat shampoot sopivat hyvin värjätyille hiuksille, koska sulfaatit kuluttavat hiusväriä.

Testataanko Herbina-tuotteita tai raaka-aineita eläimillä?

Suomalaisena yrityksenä noudatamme EU:n kosmetiikkalainsäädäntöä, joka kieltää kosmetiikan eläinkokeet kaikissa tuotekehitys- ja tuotantoprosessin vaiheissa. Herbina-tuotteita myydään pääosin Suomessa ja pieniä määriä lähimarkkinoilla kuten Venäjällä.