Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneet sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä Herbina-tuotteista. Jos et löydä kysymykseesi vastausta, voit olla yhteydessä kuluttajapalveluumme.

Mitä luonnonkosmetiikan sertifikaatit tarkoittavat?

Eco by Herbina -tuotesarjalla on tunnettu Cosmos Natural sertifikaatti.

Kansainvälinen Cosmos luonnonkosmetiikkastandardi painottaa tuotantoprosessien ympäristöystävällisyyttä ja vastuullista hankintaa. Standardi kattaa yksityiskohtaisesti kaikki kosmeettisten tuotteiden hankintaan, valmistukseen, markkinointiin ja valvontaan liittyvät näkökohdat. Vuoden 2023 alusta Herbinan portfolion tuotteista 35 % on sertifioitua, Suomessa valmistettua luonnonkosmetiikkaa ja pyrimme edelleen kasvattamaan sertifioitujen tuotteiden määrää.

Missä Herbina-tuotteet valmistetaan ja miksi?

Herbina-tuotteet valmistetaan lähialueilla: Suomessa Heinävedellä, Pohjoismaissa ja Baltiassa. Vuoden 2023 alusta Herbinan portfolion tuotteista 58 % on valmistettu Suomessa. Suomessa kehitetyt ja valmistettu tuotteet tunnistaa pakkauksen Avainlippu-tunnuksesta.

Miksi kaikki raaka-aineet eivät ole kotimaisia?

Herbina suosii tuotteissaan mahdollisimman lähellä tuotettuja raaka-aineita. Valitettavasti Suomessa ei kuitenkaan kaikilta osin ole sellaista raaka-aineteollisuutta, että pystyisimme täältä kaikki tuotteiden raaka-aineet hankkimaan.

Miten Herbina-tuotteiden pakkaukset kierrätetään?

Herbina shampoot ja hoitoaineet on pakattu kahteen eri muovilaatuun. Jätteiden loppulajittelua helpottaa, että eri laatua olevat muovit on eroteltu toisistaan. Irrota korkki pullon varresta ja laita sekä pullo että korkki samaan muovinkeräysastiaan.

Aerosoli-muotoilutuotteissa on tärkeää varmistaa ennen lajittelua, että pakkaus on tyhjä. Jos tölkkiä ravistellessa sisältä ei kuulu hölskymistä eikä tölkistä tule ulos ponnekaasua, voi tölkin venttiileineen lajitella metallikeräykseen ja muovisen hattuhylsyn muovinkeräykseen.

Suihkepulloissa irrota suihkepumppu pullosta, ja laita ne muovinkierrätykseen. 

Tyhjät tuubipakkaukset voi lajitella sellaisenaan muovinkeräykseen.

Testataanko Herbina-tuotteita tai raaka-aineita eläimillä?

Suomalaisena yrityksenä noudatamme EU:n kosmetiikkalainsäädäntöä, joka kieltää kosmetiikan eläinkokeet kaikissa tuotekehitys- ja tuotantoprosessin vaiheissa. Herbina-tuotteita myydään Suomessa.