Vastuullisuus

Herbinan vastuullisuustyötä ohjaa Bernerin Yhteiset vastuumme -vastuullisuusohjelma tavoitteineen.

Olemme sitoutuneet vastuullisuutemme jatkuvaan kehittämiseen, ja kuulemme mielellämme myös käyttäjiemme näkemyksiä vastuullisuutemme kehittämiseksi edelleen. 

Eco by Herbina -kasvojenhoitotuotteet

Tuotekehitys ja tuotanto

Eco by Herbina -kasvojenhoitosarjan tuotteet ovat Ecocert Cosmos Organic -sertifioituja. Kansainvälinen Cosmos luonnonkosmetikka-standardi painottaa tuotantoprosessien ympäristöystävällisyyttä ja vastuullista hankintaa. On olemassa 4 pääperiaatetta, jonka pohjalta standardia ohjataan:

 • Edistetään luomulaatuisten raaka-aineiden käyttöä ja kunnioitetaan luonnon monimuotoisuutta
 • Käytetään luonnonvaroja vastuullisesti ja kunnioitetaan ympäristöä
 • Käytetään prosesseja ja valmistustapoja, jotka ovat puhtaita ja kunnioittavat ihmisen terveyttä ja ympäristöä
 • Integroidaan ja kehitetään vihreän kemian konseptia

Eco by Herbina -kasvojenhoitotuotteet tulevat Tanskasta pitkäaikaiselta yhteistyökumppaniltamme, joka pystyy valmistamaan Cosmos-sertifioituja tuotteita. Tuotekehitys tapahtuu yhteistyössä heidän kanssaan. Toistaiseksi Heinäveden tehtaalla ei ole mahdollista valmistaa Cosmos-sertifioituja tuotteita, mutta se on tavoitteenamme lähitulevaisuudessa.

Raaka-aineet

Eco by Herbina -tuotteet täyttävät Cosmos Organic -kriteerit. Cosmos-standardissa on kaksi erilaista luokitusta: COSMOS ORGANIC ja COSMOS NATURAL. Saadakseen tiukemman Cosmos Organic -luomusertifioinnin tuotteessa tulee olla vähintään 20 % luomuraaka-aineita ja poishuuhdeltavissa 10 %. Fysikaalisesti prosessoiduista raaka-aineista, kuten esimerkiksi öljyistä, vahoista ja uutteista 95-100 % tulee olla luomulaatuista. Tuotteiden raaka-aineet ostetaan eurooppalaisilta toimittajilta.

Vegaanisuus: Kaikki Eco by Herbina -tuotteet ovat vegaanisia.

Eco by Herbina -tuotteiden biohajoavuusaste:

 • Syväkosteuttava kasvoseerumi 99,8%
 • Kosteuttava päivävoide 99,8%
 • Ravitseva yövoide 99,8%
 • Puhdistusvaahto 98,1%
 • Micellar-vesi 97,7%
 • Kirkastava kuorintavoide 92,8%
 • Puhdistusgeeli 98,2%

Pakkaukset

Hyväksytyt pakkausmateriaalit löytyvät listattuna Cosmos-standardista. Tavoitteena on minimoida materiaalin määrä ja maksimoida uudelleen käytettävien tai kierrätettävien materiaalien määrää. Eco by Herbina -tuotteiden pakkausmateriaalit soveltuvat laitettavaksi muovinkeräykseen. Pakkaukset ovat HDPE-, PET- ja PP-muovia, jotka pystytään kierrättämään materiaalina muovinjatkokäsittelylaitoksilla. 

Muut Herbina-tuotteet

Tuotekehitys ja tuotanto

Herbina-shampoot, -hiushoidot ja -hiustenmuotoilutuotteista Herbina Muotoilusuihke 4in1 ja Herbina Hoitava muotoiluvoide 3in1 sekä Herbina-roll-on-antiperspirantit kehitetään ja valmistetaan Suomessa. Tuotekehitystiimimme työskentelee Bernerin laboratoriossa Helsingin Herttoniemessä pääkonttorissamme. Tuotteet valmistetaan Itä-Suomessa Heinäveden tuotantolaitoksilla, jossa työllistämme noin 60 henkilöä, ja olemme Heinäveden suurin yksityinen työnantaja.

Toiminnallamme on ISO 9001 -laatusertifikaatti, ISO 14001 -ympäristösertifikaatti sekä ISO 22716 -sertifikaatti kosmeettisten tuotteiden ja hygieniatuotteiden valmistukseen ja varastointiin (GMP, Good Manufacturing Practices).

Aerosoleja sisältävät Herbina-hiustenmuotoilutuotteet sekä parfyymideodorantit kehitetään yhteistyössä ruotsalaisen yhteistyökumppanimme kanssa ja valmistetaan Liettuassa. Tällaisia tuotteita ovat Herbina hiuskiinteet, muotovaahdot, kuivashampoot ja Texture-rakennesuihke. Herbinan tuotteet saavat inspiraationsa luonnosta ja tuotteet kehitetään luontoa kunnioittaen ja sen hyvinvointi huomioiden. Nyt Herbina kehittää myös muotoilutuotteiden koostumusten vastuullisuutta. Herbinan uudistuneet Volume- ja Sensitive -muotoilutuotteet sisältävät nyt sertifioidun vihreän ponnekaasun, joka vähentää jopa 90 % ponnekaasun aiheuttamista CO2-päästöistä. Tuotteet ovat 100 % vegaanisia.

Raaka-aineet

Varmistamme, että käyttämämme raaka-aineet ovat vastuullisesti tuotettuja, ja ostamme raaka-aineet ensisijaisesti Euroopasta. Tällä hetkellä suurin osa kosmetiikan raaka-aineista ostetaan Euroopasta, koska Suomessa raaka-aineiden valmistusta on vähän. Käyttämiämme kosmetiikan raaka-aineita valmistetaan myös Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Aasiassa. Käytämme suomalaisia raaka-aineita aina, kun se on mahdollista. Pyrimme jatkuvasti kehittämään ja syventämään raaka-aineidemme alkuperään liittyvää läpinäkyvyyttä.

Vegaanisuus: Kaikki Herbina-tuotteet ovat vegaanisia.

Biohajoavia Herbina-tuotteita ovat:

Herbina Hoitava Muotoiluvoide 3in1
Herbina Syväkosteuttava Hoitoaine

Silikonit

Seuraavissa Herbina-tuotteissa on silikonia:
Herbina Kosteuttava Shampoo
Herbina Kosteuttava Hoitoaine

Herbina Hoitava Antiperspirantti Herbina Rauhoittava Antiperspirantti

Parabeenit: Herbina-tuotteissa ei ole käytetty parabeeneja.

Pakkaukset

Herbinan tuotteista seuraavat pakkaukset ovat HDPE-, PET- ja PP-muovia, jotka voi laittaa muovinkeräykseen. Myös pumput voi laittaa muovinkeräykseen, vaikka ne sisältävät useampaa muovilaatua ja metallisen jousen. Pumput ja korkit kannattaa irrottaa pulloista ennen lajittelua.

 • Herbina shampoot, hoitoaineet ja erikoishoitotuotteet
 • Herbina Muotoilusuihke 4in1
 • Herbina Hoitava Muotoiluvoide 3in1
 • Roll-on antiperspirantit

Herbinan hiustenmuotoilutuotteiden (poislukien Herbina Muotoilusuihke 4in1 ja Herbina Hoitava muotoiluvoide 3in1) ja parfyymideodoranttien pakkausmateriaali on alumiinia, ja pakkaukset suositellaan laitettavaksi täysin tyhjinä metallinkeräykseen tai vaaralliseen jätteeseen, mikäli niissä on sisältöä jäljellä. Pullojen sulkimet ovat PP-muovia, ja ne voi laittaa muovinkeräykseen.

Tavoitteenamme on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki käyttämämme pakkausmateriaali on kierrätettävää, kierrätettyä, uudelleen käytettävää tai biohajoavaa.