Vastuullisuus

Herbinan vastuullisuustyötä ohjaa Bernerin Yhteiset vastuumme -vastuullisuusohjelma tavoitteineen.

Olemme sitoutuneet vastuullisuutemme jatkuvaan kehittämiseen, ja kuulemme mielellämme myös käyttäjiemme näkemyksiä vastuullisuutemme kehittämiseksi edelleen. 

Tuotekehitys ja tuotanto

Herbina-shampoot, hoitoaineet ja -hiustenmuotoilutuotteista Herbina Muotoilusuihke 4in1 ja Herbina Hoitava muotoiluvoide 3in1 sekä Herbina-roll-on-antiperspirantit ja deodorantit kehitetään ja valmistetaan Suomessa. Tuotekehitystiimimme työskentelee Bernerin laboratoriossa Helsingin Herttoniemessä pääkonttorissamme. Tuotteet valmistetaan Itä-Suomessa Heinäveden tehtaillamme, jossa työllistämme noin 60 henkilöä, ja olemme Heinäveden suurin yksityinen työnantaja. Tuotteemme valmistetaan Heinävedellä 100 % uusiutuvalla energialla. Heinäveden tehtailtamme tuotteet kuljetetaan Vantaan logistiikkakeskukseemme uusiutuvan Neste My -dieselin voimin.

Toiminnallamme on ISO 9001 -laatusertifikaatti, ISO 14001 -ympäristösertifikaatti sekä ISO 22716 -sertifikaatti kosmeettisten tuotteiden ja hygieniatuotteiden valmistukseen ja varastointiin (GMP, Good Manufacturing Practices).

Aerosoleja sisältävät Herbina-hiustenmuotoilutuotteet sekä parfyymideodorantit kehitetään yhteistyössä ruotsalaisen yhteistyökumppanimme kanssa ja valmistetaan Liettuassa.

Raaka-aineet

Varmistamme, että käyttämämme raaka-aineet ovat vastuullisesti tuotettuja ja ostamme raaka-aineet ensisijaisesti Euroopasta. Tällä hetkellä suurin osa kosmetiikan raaka-aineista ostetaan Euroopasta, koska Suomessa raaka-aineiden valmistusta on vähän. Käyttämiämme kosmetiikan raaka-aineita valmistetaan myös Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Aasiassa. Käytämme suomalaisia raaka-aineita aina, kun se on mahdollista. Pyrimme jatkuvasti kehittämään ja syventämään raaka-aineidemme alkuperään liittyvää läpinäkyvyyttä. Kaikki Herbina-tuotteet ovat vegaanisia.

Herbinan uudistuneet Volume- ja Sensitive -muotoilutuotteet sisältävät sertifioidun vihreän ponnekaasun, joka vähentää jopa 90 % ponnekaasun aiheuttamista CO2-päästöistä. Sertifioitu vihreä ponnekaasu on tulossa myös Texture-linjan muotoilutuotteisiin pakkausuudistuksen myötä.

Berner Oy ei ole koskaan testannut valmiita kosmetiikkatuotteitaan eläimillä. Emme tee emmekä teetä eläinkokeita, emmekä ole osallisena eläimillä testaamisessa. Eläinkokeet on EU:ssa kielletty maaliskuusta 2013. Berner Oy ei osta ainesosia, valmistusreseptejä tai tuotteita sellaisilta toimittajilta, jotka ovat tehneet tai teettäneet eläintestejä tai olleet osallisena eläintesteissä sen päivämäärän jälkeen, josta alkaen yritys on sitoutunut noudattamaan standardia. Berner Oy käyttää tuotteissaan ainoastaan raaka-aineita, jotka ovat EU:n lainsäädännön hyväksymiä.

Luonnonkosmetiikan Cosmos-standardi

Heinäveden tehtaamme on auditoitu ja siellä voidaan valmistaa Cosmos-standardin mukaista luonnonkosmetiikkaa. Herbinan sertifioidut luonnonkosmetiikkatuotteet tunnistat pakkauksen Cosmos Natural -sertifikaatista. Kansainvälinen Cosmos luonnonkosmetiikkastandardi painottaa tuotantoprosessien ympäristöystävällisyyttä ja vastuullista hankintaa. Standardi kattaa yksityiskohtaisesti kaikki kosmeettisten tuotteiden hankintaan, valmistukseen, markkinointiin ja valvontaan liittyvät näkökohdat. Standardia ohjataan neljän pääperiaatteen pohjalta:

  • Edistetään luomulaatuisten raaka-aineiden käyttöä ja kunnioitetaan luonnon monimuotoisuutta
  • Käytetään luonnonvaroja vastuullisesti ja kunnioitetaan ympäristöä
  • Käytetään prosesseja ja valmistustapoja, jotka ovat puhtaita ja kunnioittavat ihmisen terveyttä ja ympäristöä
  • Integroidaan ja kehitetään vihreän kemian periaatteita

Pakkaukset

Herbina shampoot, hoitoaineet ja Roll-on antiperspirantit ja deodorantit sekä kasvojenhoitotuotteiden pakkaukset ovat HDPE-, PET- ja PP-muovia, jotka voi laittaa muovinkeräykseen. Myös Herbina Muotoilusuihke 4in1 ja Herbina Hoitava muotoiluvoide 3in1 pakkaukset menevät muovinkeräykseen. Pakkausten pumput voi laittaa muovinkeräykseen, vaikka ne sisältävät useampaa muovilaatua ja metallisen jousen. Pumput ja korkit kannattaa irrottaa pulloista ennen lajittelua.

Herbinan aerosolimuotoisten hiustenmuotoilutuotteiden ja parfyymideodoranttien pakkausmateriaali on alumiinia, ja pakkaukset suositellaan laitettavaksi täysin tyhjinä metallinkeräykseen tai vaaralliseen jätteeseen, mikäli niissä on sisältöä jäljellä. Pullojen sulkimet ovat PP-muovia, ja ne voi laittaa muovinkeräykseen.

Tavoitteenamme on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki käyttämämme pakkausmateriaali on kierrätettävää, kierrätettyä, uudelleen käytettävää tai biohajoavaa.