Herbina ja Curly Girl -metodi

Curly Girl -metodin avulla voit korostaa luonnonkiharoitasi ja saat hiuksistasi kiiltävät ja terveen näköiset. Katso Herbinan vinkit upeisiin kiharoihin!

1. Final wash  

Metodi aloitetaan final wash-pesulla, mikä tarkoittaa hiusten viimeistä pesua sulfaattipitoisella, mutta silikonittomalla shampoolla. Pesun tarkoituksena on poistaa hiuksista silikonijäämät ja muut mahdolliset ainekertymät. 

Final wash-vaiheeseen sopii Herbina Syväpuhdistava shampoo erinomaisesti, sillä se puhdistaa hiukset tehokkaasti ja poistaa niistä muotoilutuotteiden ja mineraalien jäämät.

2. Pese hiukset co-wash tai low poo -menetelmällä 

Metodissa hiukset pestään co wash-menetelmällä eli hoitoainepesulla tai low poo -shampoolla eli sulfaatittomalla hiustenhoitotuotteella, jossa ei myöskään ole silikoneja tai kuivattavia alkoholeja. Hiuksia kannattaa kosteuttaa pesun jälkeen hoitoaineella.

Puristele pesun jälkeen hiuksiin Herbina Syväkosteuttavaa Hoitoainetta ja anna sen vaikuttaa hiuksissa noin 5 minuuttia. Tämä on hyvä hetki selvittää hiukset käsin tai harvalla kammalla. 

Huuhtele hiuspohja hyvin. Hoitoainetta saa jäädä hieman hiusten latvoihin huuhtelun jälkeen. Lopuksi hiuksiin voi vielä suihkuttaa Herbina Kosteuttavaa Hoitosuihketta, joka kosteuttaa hiuksia ja antaa niille kiiltoa. Jotta kiharat pysyvät kauniina koko päivän, voit vielä puristella niihin muotoilutuotetta, kuten Herbina Sensitive muotovaahtoa.

3.  Kuivaus pesun jälkeen eli ploppaus

Hiukset kuivataan hellästi puristellen mikrokuitupyyhkeeseen tai vanhaan puuvillaiseen t-paitaan. Voit kietoa t-paidan päähäsi noin 10-30 minuutin ajaksi. Tätä vaihetta kutsutaan ploppaukseksi. Halutessasi voit lisätä metodiin sopivat muotoilutuotteet tämän vaiheen jälkeen. 

Voit antaa hiusten kuivua itsestään tai käyttää diffuuseria mahdollisimman viileällä puhaltaen. Kun hiukset ovat kuivat, voit puristella niistä muotoilutuotteiden tuoman kovuuden eli castin pois esimerkiksi tipalla öljyä. 

4. Viimeinen vaihe eli freesaus 

Hiukset voidaan kiinnittää pään päälle nutturalle yön ajaksi tai kääriä ne silkkihuiviin, jotta kiharat säilyisivät mahdollisimman kauniina. Aamulla hiukset freesataan Herbina Kosteuttavalla hoitosuihkeella. Voit lisätä muotoilutuotetta pörröisyyden vähentämiseksi.