Herbina ja Curly Girl -metodi

1. Final wash 

 
Metodi aloitetaan final wash-pesulla, mikä tarkoittaa hiusten viimeistä pesua sulfaattipitoisella, mutta silikonittomalla shampoolla. Pesun tarkoituksena on poistaa hiuksista silikonijäämät ja muut mahdolliset ainekertymät.
 
Final wash-vaiheeseen sopii Herbina Syväpuhdistava shampoo erinomaisesti, koska se puhdistaa hiukset tehokkaasti ja kosteuttaa hiuksia.
 
2. Pese hiukset co-wash tai low poo -menetelmällä
 
Metodissa hiukset pestään co wash-menetelmällä eli hoitoainepesulla tai low poo -shampoolla eli sulfaatittomalla hiustenhoitotuotteella, jossa ei myöskään ole silikoneja tai kuivattavia alkoholeja. Hiuksia kannattaa kosteuttaa pesun jälkeen hoitoaineella. Hiuksista tulee kauniit ja pehmeät, puristelet niihin Syväkosteuttavaa Hoitoainetta ja annat sen vaikuttaa hiuksissa noin 5 minuuttia. Tämä on hyvä hetki selvittää hiukset käsin tai harvalla kammalla.
 
Herbina sarjasta löytyy Herbina Sulfaatiton shampoo 3in1 ja hoitoainepesuun sopiva Syväkosteuttava hoitoaine.
 
Huuhtele hiuspohja hyvin, hoitoainetta saa jopa jäädä hieman hiuksiin huuhtelun jälkeen. Lopuksi hiuksiin voi lisätä vielä jätettävän hoitoaineen Herbina Hair Mistin. Jotta kiharat pysyvät kauniina koko päivän, voit puristella niihin muotoilutuotetta kuten Herbina Sensitive muotovaahtoa.
 
3.  Kuivaus pesun jälkeen
 
Hiukset kuivataan hellästi puristellen mikrokuitupyyhkeeseen tai vanhaan puuvillaiseen t-paitaan. Voit kietoa t-paidan päähäsi noin 10-30 minuutin ajaksi. Tätä vaihetta kutsutaan ploppaukseksi. Halutessasi voit lisätä metodiin sopivat muotoilutuotteet tämän vaiheen jälkeen.
 
Hiukset voivat kuivua itsestään tai käytä diffuseria mahdollisimman kylmällä puhaltaen. Kun hiukset ovat kuivat, voit puristella niistä muotoilutuotteiden tuoman kovuuden eli castin pois esim. tipalla öljyä.
 
4. Viimeinen vaihe eli freesaus
 
Hiukset voidaan kiinnittää pään päälle nutturalle yön ajaksi tai kääriä ne silkkihuiviin, jotta kiharat säilyisivät mahdollisimman kauniina. Aamulla hiukset freesataan Herbina Mist- hoitosuihkeella.
Voit lisätä muotoilutuotetta pörröisyyden vähentämiseksi.